Actiontype, osteopathie en frequentiechips

10-12-2023

#MedactionID "MOTORISCHE VOORKEUREN BIJ BEWEGEN EN BEHANDELEN"

One size fits all bestaat niet

Het lijkt of ieder mens op dezelfde wijze beweegt. In feite is dit in grote lijnen ook zo maar als je dieper op de materie ingaat en goed gaat kijken zijn er toch verschillen in de wijze van uitvoering in opstaan, voetplaatsing, springen, lopen, kijken en tijdens andere activiteiten.

Dit komt door verschillen in vorm, grootte, sterkte van je bewegingsapparaat en ook de bezenuwing van je centrale zenuwstelsel. Deze factoren worden ook nog eens beinvloedt door genetische aanleg, training, voeding etc.

Het gevolg is dat er verschillen bestaan tussen mensen op welke wijze bijvoorbeeld de rug of schouders worden ingezet bij bewegen en hoe er dus een beweging uitziet. Dit heeft grote gevolgen voor het behandelen van lichamelijke klachten en sportblessures. 1 En dezelfde blessure kan bij 2 verschillende personen met 2 verschillende manieren van bewegen een compleet andere oorzaak hebben en een andere aanpak door de behandelaar vergen.

Neem bijvoorbeeld een hamstringklacht bij een sporter. De klacht kan bij 2 sporters ontstaan zijn door het op een bepaalde manier inzetten voor een sprong bij het koppen of een wijze van trappen tijdens voetbal. Los van de voorwaarde dat de algehele mobiliteit van een sporter voldoende moet zijn (taak van de sporter, zijn trainer en eventuele therapeut) zou in dit geval bij de ene sporter bij de behandeling van de klacht primair de bovenrug en schouders losgemaakt en getraind moeten worden terwijl bij de andere sporter onderrug en heupen gemobiliseerd en getraind moeten worden. Hierdoor ontstaat meer vrijheid voor de hamstring om te functioneren. Het herstel van de spier kan hierbij ondersteund worden door het gebruik van de frequentiechips van Geonado.

#osteopathie #bewegingspatronen #blessures #behandelingen #frequentietherapie #frequentiecentrum #osteopathiepraktijk #motoriek #frequentiecel #sport #gezondheid #motoriek #motorischevoorkeuren #anatomie #trainen #fysiotherapie #manueletherapie #voetbal #hockey #osteopathievanduursen #geonado