Blogs - Artikelen

klik op de blauwe titels voor de volledige blogs
 

Yoga is een oude vorm van bewegen die in India al duizenden jaren wordt gebruikt om het fysieke en mentale welzijn te verbeteren. Het is een geweldige manier om stress te verminderen, flexibiliteit te vergroten en de algehele gezondheid te verbeteren. Yoga kan overal, altijd en door iedereen worden beoefend, ongeacht het fitnessniveau of de...

Spieren

14-02-2023

Spieren zijn de motoren van je lichaam. Ze leveren de kracht die ons helpt te bewegen en activiteiten uit te voeren, en onze houding te handhaven. Laten we de basisbeginselen van de spierfunctie eens bekijken.

Het middenrif

03-02-2023

Het middenrif (ook wel diafragma), dat onder de longen ligt en deze scheidt van de buikholte, is een spier dat een essentiƫle rol speelt bij de ademhaling. Het middenrif is bevestigd aan uw wervelkolom en de ribben. Beweegt het middenrif niet goed door bijvoorbeeld stress dan heeft dit ook een negatieve invloed op de bewegelijkheid van uw rug....

Gezond eten heeft een grote invloed op de gezondheid van uw lichaam. Het toevoegen van meer groenten aan uw dieet kan leiden tot tal van voordelen, zoals een betere spijsvertering, een betere hersenfunctie en zelfs een verminderd risico op chronische ziekten zoals hartziekten en kanker.

De wervelkolom

27-01-2023

De wervelkolom is een ingewikkelde structuur van botten en bindweefsel die onze interne organen ondersteunen en beschermen en ons tegelijkertijd flexibiliteit en mobiliteit bieden. Door u te verdiepen in de anatomie van uw wervelkolom kunt u beter begrijpen hoe deze functioneert en hoe u deze gezond kunt houden. Laten we een kijkje nemen!

De basis...

Ketogeen eten?

18-11-2019

Koolhydraatarm of rijk eten. Is het nu wel of niet verstandig? Doe je dit gedurende korte of lange tijd? Wat zijn de voordelen of nadelen? Klik hier om een informatief artikel over deze problematiek te lezen.

Volgens Patiƫntenfederatie NPCF blijkt uit onderzoek onder bijna tienduizend mensen van het eigen panel dat mensen zich gezond voelen. Echter, het kan ook beter.

Hersenen kunnen een bepalende factor vormen bij het tegenkomen van "de man met de hamer". Hersenen kunnen namelijk functioneren op glucose (koolhydraat) verbranding MAAR hebben de eigenschap goed te kunnen werken op basis van ketoseverbranding (ketonen kunnen door de hersenen gebruikt worden, de vetzuren waar na afbraak de ketonen uit ontstaan...