Baby en osteopathie

20-04-2018

De geboorte

De geboorte van je kind is 1 van de grootste gebeurtenissen in je leven. Er komt een nieuw mensje op aarde voor wie alles compleet nieuw is. Ditzelfde geldt voor de ouders. Hun leven wordt namelijk ook compleet overhoop gehaald. Over het algemeen gaat dit heel erg goed op wat oververmoeidheidsverschijnselen voor de ouders na.

Het kan echter vgebeuren dat je baby zoveel huilt dat er geen rust meer in het gezinnetje mogelijk is. Zowel dag als nacht staan in het teken van het troosten van de pasgeboren baby maar langzaam bekruipt de ouders het gevoel dat hun kindje met het overmatig huilen iets duidelijk wil maken. Om onderscheid te maken tussen normaal en excessief huilen, gebruikt men de 'regel van drie': excessief huilen is langer dan drie uur per dag, op drie of meer dagen per week en dat gedurende minimaal drie weken. 

De oorzaken kunnen legio zijn

Een veelvoorkomende oorzaak is de inmiddels welbekende koemelkallergie. In zo een geval kan uw baby gewoon niet goed tegen de standaard koemelk. Een ander probleem is dat uw kindje tijdens de zwangerschap te veel in stuitligging heeft gelegen en daardoor wat heuppijn heeft. Er wordt dan regelmatig een rontgenfoto van de heupjes gemaakt om te zien of er sprake is van heupdysplasie. Heupdysplasie is goed te behandelen middels osteopathie. Nog veel beter zou het zijn, om deze kindjes preventief osteopathisch te behandelen, om hiermee het risico op heupdysplasie te minimaliseren.

Rustige behandeling door uw osteopaat

Osteopathie is een veilige behandelmethode die heel goed toepasbaar is om op een zachte manier babies en kinderen te behandelen. De technieken zijn zacht en er wordt bij baby's en jonge kinderen NOOIT 'gekraakt'. De gebruikte technieken zorgen ervoor dat op een milde manier ontspanning verkregen wordt ter hoogte van de aangedane structuren. 

Wanneer u met uw kindje naar de osteopaat komt raadpleeg bij ziekteverschijnselen altijd eerst de huisarts of kinderarts.  Zaken als diarree, eczeem, koorts en ondervoeding laat u beter eerst checken voordat uw osteopaat aan een voorkeurshouding gaat werken.