Osteopathie en baby's

20-06-2018

Osteopathie bij baby's
De bevalling is een heftige gebeurtenis in het leven van de mens. Zowel voor de ouders als voor de nieuwkomeling. Er kunnen hierbij dan ook altijd dingen gebeuren die niet gepland of voorzien waren. Zo kan de bevalling heel lang geduurd hebben, of heel snel zijn gegaan; de navelstreng kan om het kindje omwikkeld zijn; het kindje kan door de spanning in het vruchtwater hebben gepoept en dit ook binnen hebben gekregen. Zo zijn er nog talloze dingen op te noemen.
Dit soort moeilijkheden veroorzaken stress bij een baby en kunnen ook lichamelijk spanning veroorzaken. Hierdoor kan een kindje erg onrustig zijn; slecht slapen; last krijgen van reflux en/of erge darmkrampjes; een voorkeurshouding hebben; moeite hebben met poepen enzovoort.
Als ouders van zo'n kleintje is het erg moeilijk om toe te kijken hoe je kindje aan het worstelen is met deze klachtjes. Gelukkig kunnen wij in de osteopathie vaak ook een helpende hand toereiken om het kindje weer zo snel mogelijk een tevreden kindje te laten zijn. Middels zachte technieken onderzoeken en behandelen wij dan de baby, met vaak na 1 รก 2 behandelingen al verbetering. Zodat zowel ouders als kind ook meer rust hebben.

Carlijn Woudstra, osteopaat DO-MRO