Recepten
Neem de eerste stap naar een betere gezondheid: begin met het toevoegen van meer groenten en natuurlijke produkten aan uw dieet! Hieronder hebben wij al recepten klaargezet om het begin gemakkelijk te maken.
1. Aardbei met banaan smoothy
Meng een 1/2 kop gewone Griekse yoghurt, 1/2 banaan, 4-5 verse of bevroren aardbeien en 1/4 kopje ongezoete amandelmelk in een blender. Giet het mengsel in een kom en leg er uw favoriete toppings op zoals chiazaadjes, geschaafde amandelen en/of kokosvlokken.
2. Yoghurt Parfait
Maak een laagje van 2 eetlepels van Griekse yoghurt, voeg 1/4 kopje van je favoriete verse fruit (zoals bosbessen, aardbeien en bananen) en een beetje granola in een kom toe. Werk af met meer fruit en een drupje honing voor het opdienen.
3. Overnight Oats
Meng 1/2 kopje gerolde haver, 1/2 kopje gewone Griekse yoghurt en een scheutje amandelmelk in een kom. Voeg je favoriete mix-ins toe zoals chiazaadjes, gehakte noten en/of gedroogd fruit. Zet een nacht in de koelkast alvorens op te dienen met vers fruit.
4. Fruit en Yoghurt Quinoa Bowl
Kook 1/2 kopje quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de gekookte quinoa over twee kommen en top met 1/4 kopje gewone Griekse yoghurt, 1/2 banaan en verse bessen. Bestrooi met een snufje kaneel voor het serveren.
5. Griekse Yoghurt Pannenkoeken: Meng 1/2 kop gewone Griekse yoghurt, 1 groot ei, 1/4 kop bloem, 1/2 theelepel bakpoeder en een snufje zout in een kom. Verhit een anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur en voeg voldoende boter toe. Laat 1/4 kopje beslag op de koekenpan vallen en bak het goudbruin voordat u het omdraait. Serveer met uw favoriete toppings zoals warme ahornsiroop
1. Geroosterde Veggie Wrap
Deze wrap is gevuld met geroosterde groenten zoals rode ui, paprika, courgette, pompoen en champignons. Top het af met een lichte spread van hummus voor een extra smaak boost.
2. Mediterrane Quinoa Bowl
Kook wat quinoa en meng er blokjes tomaat, komkommer, feta, olijven en verse kruiden door voor een lunchbowl boordevol proteïne.
3. Mexicaanse Rijstkom
Vul uw kom met gekookte rijst of quinoa en top met zwarte bonen, maïs salsa, guacamole en geraspte kaas voor een vullende maaltijd die zeker voldoening geeft.
4. Gekruide linzensalade
Doe gekookte linzen samen met gestoomde groenten en een balsamico dressing voor een lichte maar vullende lunch.
5. Veggie Pizza
Maak je eigen mini-pizza met een volkoren naan of pita, top met tomatensaus, kaas en geroosterde groenten voor een eiwitrijke warme lunch. Eet smakelijk!
1. Bacon, ei en kaas sandwich
Begin met het koken van je spek tot het knapperig is. Klop dan 3 eieren samen en kluts ze in een pan. Zodra ze gaar zijn, leg je het knapperige spek en het roerei tussen 2 sneetjes geroosterd brood met een plakje kaas.
2. Spek en ei pizza
Verwarm uw oven voor op de benodigde temperatuur. Spreid het pizzadeeg uit op een bakplaat en leg er gelijkmatig stukjes spek op. Klop 6 eieren los en giet ze over het spek. Bak in de oven gedurende 20 minuten of tot ze lichtbruin zijn. Natuurlijk kun je dit nog aftoppen met tomaten en olijven.
3. Spek en ei frittata
Verwarm uw oven voor op 190 graden. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak het spek tot het knapperig is. Klop 6 eieren los en voeg ze toe aan de koekenpan samen met wat kruiden zoals peterselie of rozemarijn. Kook tot de randen lichtbruin zijn. Zet de koekenpan in de oven en bak 15 minuten of tot het midden gaar is.
1. Griekse salade
Meng in een grote kom sla, tomaten, komkommers, rode uien, kalamata-olijven en feta. Meng voor de dressing olijfolie, citroensap, zout en peper. Dresseer de salade met de dressing naar smaak.
2. Mediterrane linzensalade
Spoel 1 ½ kopjes linzen in water en kook deze met 3 kopjes groentebouillon, 1 laurierblad en een snufje zout. Laat de gekookte linzen vervolgens uitlekken en afkoelen. Meng in een kom de gekookte linzen, in blokjes gesneden komkommer, cherrytomaten, feta, olijven, rode ui en verse peterselie met zout en peper. Meng voor de dressing citroensap en extra vergine olijfolie.
3. Spinaziesalade
Breng in een grote pan 2 kopjes water aan de kook en voeg 1 theelepel suiker en ½ theelepel zout toe. Voeg 3 pakjes (elk 10 ons) verse spinazie toe en dek de pan af met een deksel. Kook gedurende 3 minuten tot de spinazie zacht wordt. Haal van het vuur en laat afkoelen. Doe de spinazie in een kom samen met wat feta, in blokjes gesneden tomaten, komkommers en gesneden rode uien. Meng voor de dressing olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper.
4. Quinoa Salade
Speol1 kopje quinoa in koud water en kook het vervolgens met 2 kopjes groentebouillon, een snufje zout en een laurierblaadje. Laat het afkoelen alvorens het te gebruiken voor de salade. Meng in een kom de quinoa, in blokjes gesneden paprika's, in blokjes gesneden komkommers, bonen naar keuze, maïskorrels en verse kruiden zoals basilicum of peterselie. Meng voor de dressing olijfolie, citroensap en knoflook.